Wie is Odday Dabbagh, een 24-jarige spits van Charleroi en afkomstig uit Palestina?

Oday Dabbagh is sinds kort de nieuwe nummer negen van Sporting Charleroi. Op de openingsspeeldag trof hij al meteen raak tegen OH Leuven (1-1). Topschutter worden zal hij wellicht niet doen, maar de 24-jarige aanvaller zal dit seizoen nog op veel defensies wegen, met de nodige doelpunten tot gevolg. Wie is Oday Dabbagh, een international uit Palestina? Tijd om hem beter te leren kennen!

Wie is Odday Dabbagh?

Odday Dabbagh werd geboren op 3 december 1998 en wordt eind dit jaar 25 jaar oud. De centrumspits werd geboren in Al-Quds, dat is Arabisch voor Jerazulem. Dabbagh is afkomstig uit Palestina en speelde al 22 interlands voor het land. Dabbagh werd opgeleid bij Hilal Al-Quds en trok in 2019 naar Al-Salmiya SC. Een halfjaar later trok hij naar Qasia FC en in januari 2021 naar Al-Arabi SC. Halfweg 2021 maakte hij zijn eerste buitenlandse transfer. De Portugese eersteklasser Arouca trok hem toen transfervrij aan.

Dabbagh Arouca Charleroi

Bij Arouca scoorde Dabbagh vijftien goals in 45 wedstrijden en krikte hij zijn marktwaarde op tot 1,5 miljoen euro. Op de eerste dag van de transfermercato officialiseerde Sporting Charleroi de vrije transfer van Dabbagh. Op speeldag één stond hij meteen in de basis tegen OH Leuven en na amper tien minuten stond hij al op het scorebord. Met zijn rechter schoot de spits toen de bal langs OHL-doelman Cojocaru. Wordt Dabbagh een revelatie komend seizoen? Het zou alvast een sprookje zijn voor de man uit Palestina!

In mei raakte de transfer van Dabbagh naar Charleroi al gekend, maar de transfermarkt opent natuurlijk maar op 1 juli.

Hier zien we een doelpunt van Dabbagh voor Arouca: