Fictieve profclub uit België laat enkel transfervrije spelers meetrainen ... helft vindt nieuwe ploeg!

Free Pro Players F.C. is een Belgisch initiatief van Lode Leirens waar verschillende (ex-)profspelers zonder club hun conditie kunnen onderhouden onder leiding van trainer Eddy Van den Berge. Langs deze weg zijn de transfervrije spelers meteen inzetbaar als ze een nieuwe club vinden. Er komen ook regelmatig scouts kijken naar de trainingen en oefenmatchen. Free Pro Players FC traint vijf keer per week, telkens twee uur in de voormiddag. Aanvankelijk op een bijveld van Daknam, maar ondertussen op het complex van Eendracht Elene Grotenberge. Vorig jaar hadden ze 97 spelers en ongeveer de helft daarvan vond een nieuwe club. Iedereen die in het laatste jaar prof is geweest en in België vertoeft, is welkom.

Free Pro Players FC

Op de meeste trainingen zijn gemiddeld tussen de tien en twintig spelers aanwezig. Onder hen enkele namen die een belletje zullen doen rinkelen: Mamadou Bagayoko (Ex-KV Mechelen, STVV en OH Leuven), Geoffrey Mujangi Bia (ex-Standard, Charleroi, Watford en Lokeren en ex-Rode Duivel), François Kompany (broer van), Réda Halaïmia (ex-Beerschot), Johanna Omolo (ex-Cercle Brugge), Renato Neto (ex-Gent), Nill De Pauw (ex-Lokeren, Zulte Waregem en Antwerp), Bo Geens (zoon van Theo Custers) en Harlem Ghonéré (ex-Moeskroen, Westerlo en Charleroi). Om er maar een paar te noemen. Onder hen ook véél jonge spelers die opgeleid werden bij een profclub, maar geen verlengd contract kregen.

Nieuwe club vinden

Zondag werd zelfs een oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge afgewerkt, om maar te zeggen dat het niveau zeker niet te onderschatten valt. Veel spelers die meetrainen, vinden dan ook een nieuwe club. Denk maar aan Damien Marcq die onlangs naar Sporting Charleroi terugkeerde, Julien Vercauteren die een contract versierde bij Lokeren-Temse en Jérémy Taravel die wellicht naar Anderlecht trekt (de ploeg in 1B). Eerder werd ook al geoefend tegen Mandel United en Dikkelvenne. Een project die we alleen maar kunnen toejuichen, zo'n fictieve profclub!

Deze transfervrije spelers stonden vorige week nog op het veld tegen Dikkelvenne:

Ook Jelle Van Damme trainde ooit nog mee met Free Pro Players FC. Ondertussen is hij voetbalmakelaar, maar werkt hij nog steeds aan zijn conditie! 

@voetbalflitsen.be Blijft een beest! 💪 #vandamme#jellevandamme#fyp#fu#foryoupage#pourtoi#vf#voetbalflitsen#football#voetbal#soccer#futebol#fifa#fussbal#futbol♬ BONKASA - Djadja & Dinaz
Ook interessant