Aster Nzeyimana onthult: dit zijn de grootste veranderingen aan Extra Time vanavond

Maandagavond vindt de eerste Extra Time van 2022 plaats. Niet langer met Frank Raes als presentator, maar wel met Aster Nzeyimana. De 28-jarige sportjournalist zal voortaan de voetbaltalkshow presenteren. Hij deed alvast enkele uitspraken over de job én veranderingen in de studio.

Aster Nzeyimana

"Extra Time, dat is een onvervalste kinderdroom die uitkomt. 12 jaar geleden zijn Frank en Filip begonnen met een spraakmakende voetbalshow op maandag, en ik ga mijn stinkende (en nederige) best doen om het programma verder te zetten. Het is wel absoluut de bedoeling om er mijn eigen draai aan te geven.", aldus Aster Nzeyimana.

extra time aster nzeyimana

Frank Raes

"Eerlijk, ik voel geen druk om in de voetsporen van Frank Raes te stappen. Het had best intimiderend kunnen zijn als ik gemerkt had dat er twijfels waren binnen de ploeg die het programma maakt. Zo van: 'Welke pipo smijten ze nu binnen?' Gelukkig is dat niet het geval. Ik mag werken met superfijne mensen die ik ook al jaren ken. Ook Frank was en is top. Hij heeft me aangeraden om vooral mezelf te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik kan rustig aan de slag. Natuurlijk zullen er kijkers zijn die de nieuwe 'Extra Time' beter vinden. En er zullen fans zijn die klagen. Dat is nu eenmaal zo", aldus de opvolger van Frank Raes. 

aster nzeyimana frank raes extra time

Extra Time-studio

De nieuwe presentator onthult ook enkel veranderingen. "Extra Time zal er met een gloednieuwe greenkeystudio hoe dan ook anders uitzien. Eigenlijk zit ik samen met mijn gasten in een soort groene bokaal, die dan digitaal wordt ingevuld. Het voordeel is dat zo'n studio heel snel ingezet kan worden voor andere programma's, zoals 'Extra Time Koers'. De trouwe kijker zal ook elders wat kleine veranderingen merken. De intro is vernieuwd en er is geen 'Keek op de Week' meer van Filip Joos. Op zijn vraag is de rubriek geschrapt, na twaalf jaar was de inspiratie opgedroogd. Het is dus meer een evolutie dan een revolutie. Geef ons en mezelf de tijd om Extra Time 2.0 helemaal te finetunen."

aster nzeyimana kinderdroom

Ook interessant