Toch te kloppen? Dit zijn de 5 zwakke punten bij leider Union

Na 27 speeldagen staat promovendus Union nog steeds aan kop in de Jupiler Pro League. Met nog zeven speeldagen voor de boeg staat de ploeg uit de hoofdstad zeven punten voor op het nummer twee Antwerp FC en heeft het negen punten meer dan Club Brugge, dat derde staat. Na een knappe tien op twaalf tegen topploegen zoals Racing Genk, Antwerp FC, Club Brugge en RSC Anderlecht verloor de fiere leider afgelopen zondag in eigen huis van Sint-Truiden. De ploeg van Bernd Hollerbach wist de Brusselaars met het kleinste verschil te verslaan. De wedstrijd werd beslist door een penalty van Christian Brüls. 

5 zwakke punten van Union

Zoals elke ploeg heeft ook Union hun mankementen. In Extra Time werd er maandagavond nagekaart over de overwinning van Sint-Truiden en daarbij kwamen ook enkele zwakke punten van Union naar boven. Ook wij van Voetbalflitsen willen graag een pluim op de hoed steken van de Kanaries. Zij kwamen met een duidelijk doel naar Joseph Marien Stadion en hun plan bleek zeer efficiënt te zijn. Vanaf de eerste minuut lieten ze het balbezit aan Union en laat dat nu net iets zijn wat ze niet graag hebben. Wanneer Union zelf in balbezit is, hebben ze zeer veel moeite om zelf het spel te maken en om gevaarlijk te zijn. 

Vanzeir en Undav

Vanaf het moment dat de verdedigers van Union de bal hadden werd er zeer goed druk gezet door zowel de aanvallers als door de middenvelders van Sint-Truiden. De jongens van Felice Mazzu hebben het vaak lastig wanneer de tegenstander hoog druk komt zetten op de verdediging. Daarbovenop komt ook nogeens dat Union zeer afhankelijk is van het spitsenduo Vanzeir-Undav. Wanneer zij moeilijk aanspeelbaar zijn dan zie je dat Les Unionistes moeite hebben om kansen te creëren. Natuurlijk mag je de afwezigheid van Mitoma ook niet onderschatten. Dat is een speler die Union zeer goed kan gebruiken in een gesloten wedstrijd. Mitoma kan, als één van de weinige bij Union, iets forceren door zelf een actie te maken. 

Jupiler Pro League

Een laatste zwakke punt bij de leider van onze hoogste voetbalklasse is het gebrek aan een goede bank. De spelers die Felice Mazzu ter beschikking heeft op de bank zijn meestal niet van een gelijkaardig niveau als de basisspelers. Als die invallers dan hun kans krijgen, hebben zij veel moeite om de wedstrijd helemaal om te draaien. Met nog maar zeven resterende wedstrijden, waarvan zes tegen een ploeg uit de rechterkolom, hebben Undav en co niet veel tijd meer om een oplossing te zoeken voor deze zwakke punten. Ze moeten een kaarsje branden dat niemand van de sterkhouders geblesseerd raak.

5 zwakke punten van Union

Ook interessant