Niet te stoppen! 2e Provincialer speelt opnieuw kampioen en pakt 2e titel op rij, 11 punten voorsprong

Bij Voetbalflitsen kijken we al eens graag naar wat er zich zoal in het Belgisch amateurvoetbal afspeelt. Meer en meer kampioenen geraken gekend en deze lichten we graag voor je uit. Zo is White Star Schorvoort, of korter gezegd White Star, kampioen geworden in Tweede Provinciale in Antwerpen. Daarmee pakken ze hun tweede titel op rij, wat toch een straf gegeven is. De club telt maar liefst elf punten voorsprong op KSK Weelde, de nummer twee in het klassement. 

White Star Schorvoort historie

De club uit Schorvoort, een gehucht van Turnhout, werd opgericht in 1967 met als stamnummer 7025. De roodwitte club speelt al haar hele bestaan in de Provinciale reeksen. Vorig seizoen speelde de club in Derde Provinciale, waar het dominant kampioen werd met een voorsprong van vijftien punten. Dit seizoen telt de club een voorsprong van elf punten en zijn ze met twee periodetitels uiteraard de oververdiende kampioen. Volgend seizoen mogen ze het proberen even goed te doen in de hoogste Provinciale reeks.

White Star tweede titel op rij

Van de 29 gespeelde matchen wonnen ze er 23 en gingen er vier verloren. Dat is natuurlijk niet het bijzonderste omtrent het kampioenschap van White Star in Tweede Provinciale. Wel dat ze hun tweede titel op rij pakken en bovenin eindigen met een riante voorsprong op de 'dichtste' achtervolger. Met 84 gemaakte goals hebben ze ook nog eens de beste aanval uit de reeks. Ook beschikken ze over een oerdegelijke defensie. Met 29 tegengoals hebben ze eveneens de beste defensie. Proficiat met de tweede opeenvolgende titel, heren! VNA Wortel speelde dan weer kampioen in Derde Provinciale en keert na 30 jaar terug naar Tweede.

White Star Schorvoort tweede titel op rij

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link