Na 30 jaar terug naar 2e... 3e Provincialer is oververdiend kampioen, vorig seizoen bijna gezakt!

Komend weekend spelen de meeste amateurclubs uit België hun allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Uiteraard zijn er al heel wat kampioenen gekend in de lagere regionen van ons land. Zo ook in Derde Provinciale C in Antwerpen. Daar kroonde VNA Wortel zich tot kampioen. Met nog één speeldag te gaan hebben ze een riante voorsprong van zeven punten op de nummer twee. Straf als je bedenkt dat de club zich vorig seizoen maar nipt kon redden in diezelfde reeks met ongeveer dezelfde ploeg. De club promoveert zo voor het eerst in 30 jaar terug naar Tweede Provinciale.

VNA Wortel historie

De amateurclub uit Antwerpen sloot zich in het begin van de Tweede Wereldoorlog aan bij de Belgische voetbalbond. De club speelde haar hele bestaan in de Provinciale reeksen, met Tweede Provinciale als hoogst behaalde niveau. Volgend seizoen zal de de club, met blauw-wit als kleuren, opnieuw uitkomen in deze reeks. Na een afwezigheid van maar liefst 30 jaar. Ongetwijfeld een bijzonder moment voor iedereen binnen deze club. Vooral straf als je weet dat de club vorig seizoen maar net haar vel kon redden in Derde Provinciale. 

VNA Wortel kampioen Derde Provinciale

Met nog één speeldag voor de boeg heeft de Antwerpse club niks meer te vrezen. Met een voorsprong van zeven punten op nummer twee Blauwvoet Oevel zijn ze zonder twijfel de verdiende kampioen. Vooraf het seizoen was een plekje in de linkerkolom het doel van de club. Na een straf seizoen met amper vier nederlagen is dat toch anders uitgedraaid, positief dan. Volgend seizoen mogen ze voor het eerst in 30 jaar terug proeven van Tweede Provinciale. Proficiat met de titel, mannen! Ook Evergem 2020 speelde onlangs kampioen in Derde Provinciale, ze verloren geen enkele keer en hun topschutter scoorde maar liefst 47 doelpunten!

VNA Wortel kampioen 3e Provinciale

Ook interessant