KASSA KASSA! Anderlecht haalt alsnog miljoenen binnen voor geflopte huurling, STRAF!

De carrière van Elias Cobbaut heeft de laatste maanden opnieuw serieus wat wind in de zeilen gevangen. Anderlecht trok de verdediger in de zomer van 2018 aan voor €3 miljoen. De man kwam over van KV Mechelen en werd aanzien als een groot talent, maar hij kon zich nooit écht in de harten spelen van de Anderlecht-fans. Een uitleenbeurt moest dan maar soelaas brengen, en dat bracht het! Cobbaut is dit seizoen aan de slag bij Parma in de Serie B, waar hij wel een vaste waarde is. 

Elias Cobbaut

Cobbaut staat bij Parma wekelijks in de basis als meest linkse centrumverdediger in een driemansdefensie. Hij speelde 29 matchen van de 31 en allemaal van aan de aftrap. Italiaanse bronnen melden dan ook steeds vaker dat Parma de aankoopoptie van de Anderlecht-huurling zal gaan lichten: een slordige €3 miljoen, waardoor paars-wit hun investering van enkele jaren geleden terugkrijgt.

Parma gaat mogelijk aankoopoptie Elias Cobbaut (RSCA) lichten

Anderlecht

Elias Cobbaut voelde zich destijds de gebeten hond bij Anderlecht en vooral bij de fans, zeker toen het niet zo goed ging met paars-wit. Hij vond ook dat hij klaar was voor een stap naar het buitenland. In Het Laatste Nieuws pakte hij uit met een opvallende quote. "Ik kreeg veel kritiek in België. Het is niet erg als je me niet graag hebt. In een ploeg die niet draait, moet er altijd wel iemand de gebeten hond zijn. Ik had het ook gewoon allemaal gezien in ons land. Hoger dan Anderlecht kan je in België eigenlijk niet gaan qua naam.", besluit Cobbaut.

elias cobbaut parma anderlecht

Vincent Kompany

Elias Cobbaut werd onder Vincent Kompany niet vaak opgesteld, en dat raakte hem wel. "Het was snel duidelijk dat ik niet in de plannen paste. Leuk is anders. Er waren dagen dat ik vloekend thuiskwam, maar ik maakte snel de klik. Of ik een uitleg kreeg van Kompany? Niet rechtstreeks. Ach, ik verwijt hem niks. Dat zijn nu eenmaal de wetten van de topsport", aldus de jonge Belg.

elias cobbaut vincent kompany

Ook interessant