KDB en co: dit fantastisch elftal van Genk werd in 2011 kampioen, hoe is het met hen gesteld?

Een kleine elf jaar geleden werd KRC Genk voor de derde keer in zijn bestaan kampioen van België. Na eerdere titels in 1999 en 2002 was het in 2011 weer zover: een leuke mix van jong talent en ervaren rotten trok toen de titel in de Jupiler Pro League over de streep in de kampioenenmatch tegen Standard. De Genkenaars hadden genoeg aan een 1-1 gelijkspel: de gelijkmaker van Kennedy bracht Limburg in extase. Wij gingen even kijken hoe het nu met hen gesteld is.

Genk kampioen 2011

De individuele situaties van de elf spelers die toen op het veld stonden lopen bijzonder hard uiteen. Twee spelers zijn momenteel nog actief aan de absolute wereldtop: Courtois en De Bruyne. Beide heren waren dan ook nog maar negentien jaar en hadden nog een hele carrière voor zich. Ook Hubert en Vossen (Zulte Waregem), Mavinga (Toronto) en Ogunjimi (RAEC Mons) zijn nog actief.

Stopten ondertussen met voetballen of zitten zonder club: Vanden Borre, Tozser, Joneleit & Matoukou. Anele heeft ons op 33-jarige leeftijd helaas veel te vroeg verlaten: hij overleed in 2020 na een auto-ongeluk, maar wordt voor altijd in het hart gedragen door de Genk-fans.

Kampioenenploeg KRC Genk 2011, waar spelen ze nu?

Ook interessant