Dit is waarom we nog niet te gauw een uitspraak in het dossier Propere Handen moeten verwachten

KV Mechelen heeft geen gelijk gekregen van de Brusselse ondernemingsrechtbank. De tuchtprocedure van de voetbalbond zal dus niet opgeschort worden. “Gelukkig maar”, volgens analist Peter Vandenbempt. Al vreest hij nu wel dat het verhaaltje nog zeer lang zal duren.

“Ik ben geen jurist, maar specialisten hadden deze uitkomst verwacht. De klagende partijen hadden daar diep vanbinnen zelf ook niet meer van verwacht. Het was meer een soort demarche die ze vonden dat ze moesten nemen in de hele procedure.”

“In ieder geval is chaos of een impasse hiermee vermeden. Dat is dus uitstekend nieuws voor de voetbalbond. Er was ook niemand bij gebaat dat de kortgedingrechter had gezegd: "Stop er maar mee tot het is afgehandeld". Dan waren we voor jaren vertrokken. Daar hadden velen een gevoel van onrechtvaardigheid en straffeloosheid aan overgehouden."

Malinovski

“Zaterdag is de laatste zittingsdag van die Geschillencommissie Hoger Beroep. Dan is het de beurt aan bondsprocureur Kris Wagner. Het enige wat ik weet wat we mogen verwachten, is dat het héél lang zal duren. Als je over een tik van Malinovski tegen de neus van Verstraete al 2,5 uur pleit, dan kan ik mij voorstellen dat we wel weten wanneer het begint, maar niet wanneer het zal eindigen."