Belgische ref maakt dinsdag zijn debuut in de Champions League en fluit match van Rode Duivel

Scheidsrechter zijn, het is toch een stiel apart. Als het goed is, ga je er nooit iets over horen, maar in het omgekeerde geval wél. Je moet sterk in je schoenen staan, want ook dit seizoen is er opnieuw veel te doen om de refs in de Jupiler Pro League. Eén man lijkt zich daar wel boven te kunnen zetten: Erik Lambrechts. De Leuvenaar mag dinsdagavond zijn debuut maken in de Champions League en wordt gezien als de beste Belgische scheidsrechter van het moment. 

Wie is Erik Lambrechts?

Erik Lambrechts is een 39-jarige Belgische scheidsrechter die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in de Jupiler Pro League en Croky Cup fluit. Verder mocht hij ook al meerdere Europese matchen fluiten en enkele interlands. Hij bezit over de officiële FIFA-badge en mag dinsdagavond 7 november zijn eerste wedstrijd ooit in de Champions League fluiten, deze tussen Manchester City en Young Boys. Een jaar geleden werd Lambrechts nog verkozen tot beste scheidsrechter uit de Jupiler Pro League. Wie de Leuvenaar verder is, kan je hier ontdekken.

Champions League-debuut Manchester City-Young Boys

Dinsdagavond om 21u werken Manchester City en Young Boys hun vierde groepswedstrijd in de Champions League af. De heenwedstrijd in Zwitserland eindigde op 1-3 en er wordt dan ook een ruime thuiszege van de Citizens verwacht. Wie de wedstrijd in goede banen moet leiden, is de Belgische scheidsrechter Erik Lambrechts. Hij wordt bijgestaan door zijn asisstenten Jo De Weirdt en Kevin Monteny. De vierde ref is Nathan Verboomen. Zij maken hun debuut op het Kampioenenbal, een dag om nooit te vergeten. Er worden zo'n 50.000 supporters verwacht, terwijl landgenoot Jérémy Doku wellicht opnieuw minuten zal maken.

erik lambrechts champions league

Erik Lambrechts tijdens Arsenal-FC Zürich

Het is niet de eerste keer dat Lambrechts Europees mag fluiten. De Belg floot vorig seizoen onder meer Freiburg-Qarabag (2-1) in de Europa League en Hearts-Fiorentina (0-3) in de Conference League. Ook de groepswedstrijd tussen Arsenal en FC Zürich mocht hij in goede banen leiden. De wedstrijd in het Emirates Stadium was ongetwijfeld een prachtige ervaring voor onze Belgische scheidsrechter in een goed gevuld stadion. Erik Lambrechts werd bijgestaan door zijn grensrechters Jo de Weirdt en Rien Vanyzere, terwijl Jasper Vergoote de vierde scheidsrechter was. Helaas kwamen er wel veel negatieve reacties op zijn optreden in het Emirates Stadium.

"De ref is een grap" 

"Kan iemand me vertellen wat deze ref aan het doen is..."

"De scheids voor Arsenal-Zürich was schokerend! Ik ben niet eens een Arsenal-fan, maar hun spelers stonden aan de verkeerde kant van een aantal zeer lichte beslissingen!

Erik Lambrechts EK U21

Erik Lambrechts was afgelopen zomer ook nog één van de twaalf hoofdscheidsrechters die wedstrijden kreeg toegewezen op het Europees Kampioenschap U21. Hij werd bijgestaan door zijn assistenten en tevens landgenoten Jo De Weirdt en Kevin Monteny, die er straks ook zullen bijzijn in de Champions League. Zij mochten onder meer Roemenië-Spanje (0-3), Italië-Noorwegen (0-1), Spanje-Zwitserland (2-1), Spanje-Oekraïne (5-1) in goede banen leiden. 

Ook interessant