Zelfs geen concurrentie: zo goed doet Club Brugge het vanaf de penaltystip sinds 2016

Club Brugge is dé koning van de strafschoppen. Aangezien Club Brugge zich de laatste jaren manifesteerde als de best presterende ploeg in België, is het ergens logisch dat de Bruggelingen de meeste penalty's krijgen. Maar je moet ze natuurlijk ook nog kunnen benutten...

HLN graafde wat dieper in de statistieken wat betreft de penalty's en kwam met enkele opvallende conclusies:

  • Blauw-zwart mocht sinds 2016-2017 in totaal 31 penalty's trappen, alleen Zulte Waregem (26) en AA Gent (24) komen in de buurt. Paars-wit zag 'slechts' 18 strafschoppen in zijn voordeel gefloten.
  • Club verloor sinds de zomer van 2016 geen enkel competitieduel waarin het een penalty kreeg.
  • Sporting Charleroi doet met tien omgezette penalty's op tien procentueel nog beter, maar Club Brugge is gezien het meervoud aan getrapte penalty's een sterke tweede. Liefst 29 op 31 penalty's gingen tegen de netten. Met die succesratio van 94% scoort blauw-zwart beduidend hoger dan het gemiddelde van 76%.
  • Het thuisvoordeel van Club Brugge laat zich wel in het aantal strafschoppen aflezen. 21 van de 31 strafschoppen trapte blauw-zwart in het Jan Breydelstadion, waarvan elf naar het doel waarachter de spionkop staat en tien naar het andere doel. 
  • Lawrence Visser is de scheidsrechter die blauw-zwart het meest penalty's gaf