RESPECT! 40-jarige ex-Club Brugge-speler is nog steeds actief in zijn thuisland, 3 jaar in JPL

Antolín Alcaraz is op 40-jarige leeftijd nog steeds niet uitgevoetbald. De ex-Club Brugge-verdediger is momenteel actief in zijn thuisland in de Liga Paraguaya (Paraguayaanse competitie). Na drie seizoenen in onze Jupiler Pro League speelde hij onder meer voor traditieclub Everton FC in de Premier League.

Carrière Antolin Alcaraz

De Paraguayaan begon zijn loopbaan bij Teniente Farina. Zijn eerste grote club was Fiorentina waar hij weinig aan spelen toe kwam, hij verliet de Italiaanse club dan ook snel voor een avontuur in Portugal bij SC Beira-Mar. In 2007 kwam hij de verdediging van Club Brugge versterken. Nadien speelde Alcaraz nog voor Premier League-clubs Wigan Athletic en Everton, waar onze landgenoot Onana nu actief is. Zijn voorlaatste club was Las Palmas in de Spaanse eerste klasse, waar hij één seizoen speelde. Sinds 2016 speelt Alcaraz terug in Paraguay bij Club Libertad. 

Club Brugge

Bij Club Brugge mocht Alcaraz samenwerken met trainers Jacky Mathijssen (twee seizoenen) en Nederlander Adrie Koster in zijn laatste seizoen. Een prijs met Club wist hij niet te pakken, het beste resultaat was een tweede plaats na kampioen RSC Anderlecht in het seizoen 2009/2010. In totaal speelde Alcaraz 88 wedstrijden voor blauw zwart met daarin zes doelpunten. 

In zijn periode bij Wigan Athletic scoorde hij onder meer dit belangrijk doelpunt tegen Blackburn Rovers waardoor hij zijn ploeg in de Premier League hield. Zie hieronder zijn doelpunt: 

Ook interessant