Wie is Toon Van Moerbeke, ex-politicus die nieuw stadion van Club Brugge dwarsboomt?

Het nieuwe stadion van Club Brugge, het is één van de meest besproken thema's in de Belgische voetbalwereld van de afgelopen jaren. Sinds 2007 proberen de Bruggelingen een nieuw stadion te bouwen, maar telkens lijkt er wel iets mis te lopen. Het recentste plan, het Jan Breydelstadion vervangen op de huidige site, wordt ook nu nog gedwarsboomd door buurtbewoners. Eén van die mannen die de stadionplannen van Club Brugge dwarsboomt, is Toon Van Moerbeke. Leer hem hier wat beter kennen.

Toon Van Moerbeke stadion Club Brugge

BIj het bestuur van Club Brugge zullen ze al serieus gevloekt hebben op Toon Van Moerbeke. Bij de recentste onthulling van de plannen kwam hij als buurtbewoner kijken, maar gaf hij onmiddellijk aan opnieuw te willen procederen: “Voor mij is er niets veranderd. Het hele plan rond mobiliteit en veiligheid is nog steeds een lege doos. Pas op, ze presenteerden het allemaal mooi hé. Met mooie borden en veel beloftes. Ik blijf erbij: waarom voeren ze dat mobiliteitsplan nu niet uit? Dat ze ons op die manier overtuigen. Sterker nog: als ze bewijzen dat het werkt, is er voor mij geen enkel probleem en ben ik de eerste om het toe te geven. Maar neen, natuurlijk doen ze dat niet.”

Wie is Toon Van Moerbeke buurtbewoner stadion Club Brugge?

Toon Van Moerbeke is een voormalige politieker van NVA en één van de zestien buurtbewoners die het nieuwe stadion van Club Brugge blijft tegenhouden. Van Moerbeke woont in de Lange Molenstraat te Sint-Andries, op een steenworp van het stadion. De man is er ondertussen 67 en was jarenlang actief in de politiek. Toon Van Moerbeke is een voormalig verzekeringsmakelaar, maar is inmiddels in pensioen. Vorig jaar kwam hij zijn zaak tegen het nieuwe stadion van Club Brugge ook al pleiten in 'De tafel van Vier', bij Gert Verhulst. Sinds hij het stadion van blauw-zwart openlijk aanvecht, krijgt Van Moerbeke veel haat te verwerken. Zo zetten Club-fans zijn huis onlangs zelfs 'te koop'. 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link