Verrassing in Croky Cup: 1ste Nationaler schakelt kersvers JPL-degradant uit in Croky Cup

Zondagnamiddag stonden de laatste matchen uit de zesde ronde van de Croky Cup op het programma. Verschillende amateurclubs wisten al te verrassen in de Croky Cup, zo schakelde La Louvière (Eerste Nationale) Club Luik (1B) uit. Een trucje dat Royal Knokke maar al te graag wilde herhalen zondagnamiddag, en ze slaagden erin. 

Royal Knokke FC vs FC Seraing

Royal Knokke (Eerste Nationale) mocht het thuis opnemen tegen FC Seraing (1B). Seraing, dat vorig jaar nog degradeerde uit de JPL, maakte er geen geheim van dat de Croky Cup dit seizoen belangrijk was. Helaas liep de middag niet zoals ze hoopten. Een saaie eerste helft, in een bloedstollende warmte, eindigde op 0-0. In de tweede helft veranderde alles. Knokke kwam in minuut 53 op voorsprong via Prudhomme. Seraing was zichtbaar van slag en liet zich amper zes minuten later opnieuw te verrassen. Knokke kwam op 2-0 via Naessens, het balletje van Knokke werd al klaargemaakt om de trommel in te gaan.

Knokke bekert door in de Croky Cup

Een sprankeltje hoop kwam er voor Seraing toen ze in minuut 67 de aansluitingstreffer wisten te maken via Douane. De match bleef spannend en een spannend slot dringde zich aan. Helaas was de hoop niet van lange duur voor Seraing, want in minuut 81 kwam Knokke op een 3-1 voorsprong via Mfumu. De match was gespeeld en Seraing leek de hoop te hebben opgegeven. Royal Knokke bekert zo verder in de Croky Cup. Maandag 11 september wordt er geloot voor de volgende ronde, samen met Knokke worden nu ook de 1A-clubs toegevoegd aan de loting. Krijgen we binnenkort Knokke-Anderlecht of Knokke-Club Brugge? Het zou mooi zijn voor de Eerste Nationaler!

Bekijk hieronder een samenvatting van Knokke tegen Royal Antwerp FC B in Eerste Nationale:

Ook interessant