Amateurclub herrijst uit faillissement en wint eerste periodetitel in Vierde Provinciale...25/27!

Zegt de naam SV Anzegem je iets? Die kans zit er dik in, want de club kende in het pre-corona tijdperk grote successen. De club was een gevestigde waarde in Eerste Provinciale en mocht door het Coronavirus als tweede in de stand mee promoveren naar Derde Nationale voor het seizoen 2022-2023! Helaas kwam dat avontuur vroeg ten einde door financiële problemen. De club werd dit seizoen uit de diepte opgevist door enkele vrijwilligers en ging onder een nieuwe naam 'Jong Anzegem' aan de slag. Met succes, want met 25/27 won het de eerste periodetitel. Een uniek verhaal waar wij van Voetbalflitsen maar al te graag meer info over geven. 

Faillissement SV Anzegem

De geschiedenis van SV Anzegem is rijk aan verrassende wendingen. In het seizoen 2009-2010 begon de club aan een opmars. Ze promoveerden van Derde naar Tweede Provinciale. Negen jaar later, in het seizoen 2018-2019, bereikten ze de hoogste afdeling van de provinciale reeksen, Eerste Provinciale. Helaas vergaat het niet alle clubs zo goed in Eerste Provinciale.

Onder de leiding van Franky Dekenne, een icoon van SV Waregem, voltrok zich in het volgende seizoen een ongekend verhaal. SV Anzegem eindigde als tweede in het klassement, maar door de uitbraak van het Corona-virus werd het voetbalseizoen voortijdig beëindigd. Toch kregen ze de kans om mee te promoveren naar Derde Nationale. Dit buitengewone succesverhaal kwam echter abrupt tot een einde in het seizoen 2022-2023, toen financiële problemen de competitie voortijdig deden stoppen en SV Anzegem gedwongen werd de boeken neer te leggen. Een traditieclub was niet meer...

Periodetitel Jong Anzegem

Voor enkele vrijwilligers was dit niet het einde van de club, maar een nieuw begin. Zij namen het voortouw en richtten Jong Anzegem op, waarmee ze op het complex van het vroegere SV Anzegem begonnen aan de herrijzenis in Vierde Provinciale. Hun verhaal kent succes, want na negen speeldagen staat de club stevig op kop met 25/27 en de periodetitel op zak! De club staat zes punten los van de tweede in stand en lijkt zo vertrokken voor de rest van het seizoen. Mogen we Jong Anzegem al opschrijven als promovendus naar Derde Provinciale? 

Dat de periodetitel goed werd gevierd, getuigt deze video uit de kleedkamer vlak na de cruciale match:

Ook interessant