20 Belgen die het WK in Qatar dreigen te missen (met Benteke, Origi, Januzaj en Praet)

De interlandbreak zit er bijna op. Dinsdagavond worden de laatste Nations League-wedstrijden afgewerkt, maar de Rode Duivels komen niet meer in actie. Tot en met (de voorbereiding op) het WK, zullen we de Belgen niet meer aan het werk zien. Dat betekent ook dat er geen mogelijkheden meer zijn om zich te bewijzen richting Qatar. De selectie ligt dan ook al zo goed als vast. Bij enkele spelers zal het afhangen van vorm en/of blessures of ze al dan niet geselecteerd worden, maar heel wat namen kunnen we nu al schrappen. Voetbalflitsen maakte een lijstje met twintig spelers die moeten vrezen voor een niet-selectie.

Dreigen het WK te missen

De reden waarom ze het WK dreigen te missen? Geen uitzicht op veel speelminuten bij hun club, een mindere vorm, veel concurrentie of geen selecties/speelminuten tijdens de laatste interlands van de Rode Duivels. De twintig namen: Thomas Foket, Sebastiaan Bornauw, Yari Verschaeren, Dennis Praet, Christian Benteke, Albert Sambi Lokonga, Siebe Van der Heyden, Nacer Chadli, Divock Origi, Adnan Januzaj, Brandon Mechele, Dante Vanzeir, Matz Sels, Hendrik Van Crombrugge, Zinho Vanheusden, Dodi Lukébakio, Elias Cobbaut, Hannes Delcroix, Orel Mangala en Jason Denayer. Spelers die nog twijfelachtig zijn en we voorlopig niet in het lijstje zetten: Zeno Debast, Loïs Openda, Wout Faes en Jérémy Doku. Die laatste maakte namelijk indruk bij de Belgische beloften tegen Frankrijk.

rode duivels die het wk dreigen te missen

rode duivels die het wk dreigen te missen

Hoewel Roberto Martinez grote fan is van Nacer Chadli, dreigt de Westerlo-huurling het WK te moeten missen. Spijtig, want in Rusland was hij nog belangrijk voor de Belgen met onder meer de 3-2 tegen Japan.

Ook interessant