Wie is Luca Oyen, het 19-jarig toptalent van KRC Genk én toekomstige Rode Duivel?

De jeugdwerking van een voetbalclub is de laatste jaren o zo belangrijk geworden. Tegenwoordig wordt er met geld gesmeten naar potentiële nieuwkomers en vaak kunnen clubs zwaar cashen op ruwe diamantjes uit eigen jeugd. Bij Gent zijn ze alvast de weg van de jeugd ingeslagen, maar bij KRC Genk doen ze dat eigenlijk al een pak langer. Hun nieuwe diamant? Dat is Luca Oyen. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Luca Oyen?

Luca Oyen is een 19-jarig talent uit de jeugdopleiding van KRC Genk. Hij is geboren in Nottingham, maar is wel degelijk een Limburger in hart en nieren. Oyen komt uit de jeugdopleiding van KRC Genk, waar hij al sinds 2009 vertoeft. Je hoort het, de kerel speelt er ondertussen echt al lang. Oyen speelt het liefst als aanvallende middenvelder en linkerwinger en is rechtsvoetig. Hij komt momenteel ook uit voor de beloften van België, waar Jacky Mathijssen tegenwoordig trainer is en Aster Vranckx de kapiteinsband draagt.

Debuut eerste klasse

Luca Oyen is, net als ex-Genkie Pierre Dwomoh, ondertussen toch al enige tijd bekend bij de Belgische voetballiefhebbers. Hij is er nog altijd maar negentien, maar toch verzamelde hij al een dikke 50 wedstrijden voor de A-ploeg van KRC Genk. Daarin kwam hij tot nu toe twee keer tot scoren en gaf hij zes assists. Oyen kwam bij de A-kern van blauw en wit in het seizoen 2020-2021. Hij maakte zijn officiële debuut op 9 augustus 2020 tegen Zulte Waregem en deed bijna meteen de netten trillen. Een opvolger van Kevin De Bruyne leek toen al geboren. Dat moet de toekomst uiteraard nog uitwijzen.

Vader Luca Oyen: Davy

Dat voetballen voor KRC Genk bij Luca Oyen in het bloed zit, moge duidelijk zijn. De vinnige dribbelaar is namelijk de zoon van ex-KRC Genk-verdediger Davy Oyen. Luca mag best trots zijn op vader Davy Oyen, want hij speelde toch ook zo'n 79 wedstrijden voor de Limburgers, die later ook nog voor PSV en Anderlecht voetbalde. Ook hij zal wellicht hopen dat zijn zoon Luca onder nieuwe coach Wouter Vrancken helemaal kan ontbolsteren.

In 2018 liet Luca Oyen zijn talent al zien op de bekende KDB Cup met onder meer 2 goals tegen KAA Gent. Die eerste was een echt pareltje:

Ook interessant