EVOLUTIE! 12 jaar geleden als Gent-fan naar bekerfinale, nu zelf bekerwinnaar!

Matisse Samoise maakte op 29 september 2020 zijn debuut voor KAA Gent in de Champions League-voorrondes tegen Dinamo Kiev. Dat was het begin van een mooie carrière, want de 20-jarige middenvelder is nu een titularis bij de Buffalo's. Samoise is een echte Gentenaar en komt uit de jeugdopleiding van KAA Gent. Zijn marktwaarde bedraagt reeds vier miljoen euro en hij is tevens Belgisch jeugdinternational.

Matisse Samoise

Afgelopen maandag beleefde Samoise een jongensdroom, hij won namelijk de beker van België met de club van zijn hart. Samoise speelde een dijk van de match en mocht even later de beker in de lucht steken. Opvallend: in 2010 was hij aanwezig in het Koning Boudewijnstadion als fan tijdens de bekerfinale tussen Cercle Brugge en KAA Gent (0-3). Maandag stond hij zelf op het veld en won hij met KAA Gent na strafschoppen van RSC Anderlecht. Wat een prachtige evolutie!

Samoise in 2010 vs nu

matisse samoise eerst als fan nu als bekerwinaar

Matisse Samoise is een echte Gentenaar en dan is het niet abnormaal dat je Club Brugge als grote rivaal ziet. Eerder dit seizoen sprak de middenvelder zich uit over de Bruggelingen naar aanleiding van de halve finale in de Croky Cup. Het jeugdproduct van De Buffalo's aanschouwde Club Brugge al sinds kleins af aan als zijn grootste vijand, en dat is er met de jaren die vorderden niet minder op geworden. Dat gaf hij in een interview nog maar eens toe.

Samoise over Club Brugge

"Al van bij de jeugd is Club voor mij de grote vijand. Dat wordt er hiet gewoon in gekneed. Of ik ooit voor Club Brugge zou spelen? Neen, nooit. Union wordt kampioen, denk ik. Als ik het Club Brugge van woensdag vergelijk met het Union dat we eind december troffen, dan vind ik Union gewoon sterker.", vertelde Samoise destijds.

Club Brugge KAA Gent Matisse samoise

Ook interessant