Als 16-jarige vertrok hij naar Man City... nu zit deze 25-jarige Belg al 3 jaar zonder ploeg

Ken jij Mathias Bossaerts nog? Het voormalige toptalent van Anderlecht zit al ruim twee jaar zonder ploeg nadat zijn contract bij het Nederlandse NEC werd ontbonden. Ooit werd hij als 16-jarige naar Manchester City gehaald als de opvolger van Vincent Kompany. Bossaerts was lange tijd jeugdinternational voor België; hij speelde vanaf de U15 tot en met de U23 wedstrijden voor België. Als 16-jarige had hij nog de topclubs voor het uitkiezen, maar nu moet de 25-jarige centrale verdediger het zonder ploeg doen.

Mathias Bossaerts bij Manchester City

De centrale verdediger besloot om op zijn zestiende de overstap te maken naar het grote Manchester City. Daar speelde hij vier jaar bij de jeugdploegen, maar hij wist er nooit door te breken bij de eerste ploeg. Hij keerde dan maar terug richting België om bij KV Oostende aan de slag te gaan. Bij KVO kon hij zich maar moeilijk doorzetten en kwam hij maar aan dertien wedstrijden in de Jupiler Pro League.

NEC Nijmegen 

In 2018 volgde een transfer richting het Nederlandse NEC Nijmegen. Daar speelde hij het eerste seizoen zo goed als alles. Het tweede seizoen wou hij dan een stap vooruitzetten, in de vorm van een salarisverhoging of een transfer. Helaas kwamen NEC en Bossaerts er niet uit en werd er in oktober 2019 beslist om zijn contract te ontbinden. Sindsdien heeft hij geen nieuwe ploeg gevonden en is hij dus op 25-jarige leeftijd transfervrij op te halen.

Mathias Bossaert zit al 3 jaar zonder ploeg