Kantine van ambitieuze amateurclub vormt maandag de studio van Extra Time ... 2 titels op een rij!

KVC De Toekomst Borsbeke werd vorig seizoen kampioen in Eerste Provinciale. De club uit Oost-Vlaanderen besloot echter om geen licentie aan te vragen voor het Nationale voetbal, waardoor ze dit jaar nog altijd in dezelfde reeks vertoeven. Met 10/15 staan ze voorlopig op een tweede plek en moeten ze enkel degradant Drongen voor zich dulden. Opvallend: volgende week maandag vormt de voetbalkantine van KVCDT Borsbeke de studio van 'Extra Time'.

Extra Time voetbalkantine

Afgelopen maandag werd 'Extra Time' uitgezonden in de voetbalkantine van Crossing Vissenaken, terwijl dat ervoor het geval was bij KFC Kruibeke. De voetbaltalkshow maakt er zijn werk voor om Vlaamse amateurclubs te betrekken bij het nieuwe format. Volgende week trekken ze dus naar KVC Borsbeke, en dat is best een opvallende en tegelijkertijd ambitieuze voetbalclub.

KVC Borsbeke historie

KVC Borsbeke of voor de volledigheid KVC De Toekomst Borsbeke werd opgericht in 1928 en speelt haar thuiswedstrijden in het Vredestadion. In het seizoen 2021-2022 werden ze kampioen in Tweede Provinciale en vorig seizoen deden ze dat gewoon nog eens over in een reeks hoger. Met nog twee speeldagen te gaan, kroonden ze zich toen opnieuw kampioen na een 1-0 zege tegen rode lantaarn Sportkring Sint-Niklaas. Ze waren zeker niet de grootste doelpuntenmachine, maar hadden wel een ijzersterke defensie. Ondanks de tweede titel op een rij besloot de Oost-Vlaamse club geen licentie aan te vragen voor het Nationale voetbal. Daardoor komen ze dit seizoen gewoon opnieuw uit in Eerste Provinciale.

KVC Borsbeke De Toekomst Extra Time

De clubkleuren van KVC De Toekomst Borsbeke zijn zwart en wit, waardoor ze vaak de bijnaam 'De Zebra's' krijgen. Ze speelden nog nooit in de Nationale reeksen, maar daar kan in de toekomst misschien verandering in komen. Het is een feit dat de ambitieuze Oost-Vlaamse club in opmars is, getuige de twee titels op een rij. Volgende week maandag komt hun club alvast aan bod in 'Extra Time', want hun kantine vormt de studio van de voetbaltalkshow. Afgelopen maandag werd de nieuwste aflevering nog uitgezonden in de kantine van Crossing Vissenaken.

Alvast enkele beelden van de voetbalkantine van KVCDT Borsbeke:

Ook interessant