De ex van Kevin de Bruyne onthult waarom ze vreemd ging met keeper Thibaut Courtois

In 2012 stond de Belgische voetbalwereld op z'n kop: de ex van Kevin de Bruyne, Caroline Lijnen, ging vreemd met Chelsea-keeper Courtois. In 2014 deed Caroline Lijnen haar verhaal tegenover Story.

De ex van Kevin de Bruyne onthult waarom ze vreemd ging met keeper Thibaut Courtois

''Het afgelopen anderhalf jaar heb ik in alle talen gezwegen. Niet omdat ik niets wilde zeggen, maar omdat ik niets mocht zeggen. De ouders van Kevin zouden gerechtelijke stappen ondernemen als ik mijn versie van het verhaal zou brengen. Ik werd onder druk gezet en mocht geen contact meer hebben met Kevin. Daar heb ik me aan gehouden. Maar in zijn boek 'Keep it Simple' schrijft Kevin zelf een passage over mijn slippertje met Thibaut. En nu zwijg ik niet meer, het begint voor mij echt door te wegen".

"In de zomer van 2012 kreeg ik te horen dat Kevin zelf een slippertje had gemaakt met mijn toenmalige beste vriendin. Ik heb hem toen voor de keuze gesteld: je kiest of voor mij, of voor haar. Ik wilde hem een nieuwe kans geven. We hebben die kans gegrepen, maar onze relatie is daarna nooit meer hetzelfde geweest".

In november 2012 kwam het tot een ruzie tussen Kevin en Caroline, in het bijzijn van haar en zijn ouders. "Zijn mama verweet me dat ik niet meer naar Kevin omzag. Dat ik, een dag voor een wedstrijd, ruzie maakte en dat zoiets vreselijk is voor een topvoetballer. Dat voorval was de doodsteek voor onze relatie".

Diezelfde maand ging Caroline Courtois bezoeken met een vriend. "Kevin vond dat reisje zelf een goed idee, ik had hem namelijk eerst gevraagd of hij dat oké vond. Daar is iets fout gelopen, iets wat niet had mogen gebeuren, ik besef dat. Maar ja, het boterde niet meer écht tussen mij en Kevin en ik vond troost bij Thibaut".

"Thibaut bood mij die ene avond wat ik de afgelopen drie jaar bij Kevin erg gemist had. Met Thibaut kon ik wel fijne gesprekken voeren en hij had ook nog eens lekker gekookt voor mij. Zoiets deed Kevin nooit. En toen kwam er plots die klik waardoor hét gebeurd is. Kevin had eerder zelf een slippertje gemaakt en ik dacht: ach, waarom doe ik het ook niet? Daarna hebben Thibaut en ik nooit meer met elkaar afgesproken".