Dag op dag 2 jaar geleden: Junior Malanda komt om het leven bij auto-ongeluk

De voetbalwereld werd op 10 januari 2015, dinsdag precies twee jaar geleden, opgeschrikt door het tragische overlijden van Junior Malanda. Het twintigjarige talent van VfL Wolfsburg - en daarvoor aan de slag bij Zulte Waregem - kwam om bij een auto-ongeluk op de A2 nabij het Duitse Porta Westfalica.

De auto reed in regenachtige omstandigheden te hard, raakte van de weg, sloeg enkele keren over de kop en belandde tegen een boom. De chauffeur, Malanda’s jeugdvriend Anthony D’Alberto, en passagier Jordan Atheba raakten zwaargewond. Malanda was op slag dood.

Kaarsjes

Het nieuws sloeg in de voetbalwereld in als een bom. Malanda stond te boek als één van de grootste Belgische talenten en had dat seizoen een basisplaats bij zijn club. Fans van Wolfsburg staken nog dezelfde avond massaal kaarsjes aan en veel bekende mensen uit het voetbal waren aanwezig bij Malanda’s indrukwekkende afscheid in de basiliek van Koekelberg, tien dagen na het ongeluk.

Prachtig eerbetoon

Het voetbal in de Bundesliga lag vanwege de winterstop even stil ten tijde van het noodlottige ongeval, maar voorafgaand aan de eerste speelronde na de winterstop stonden alle clubs nog eens uitgebreid stil bij Malanda’s dood. Het eerbetoon in het stadion van Wolfsburg, dat tegen Bayern München speelde, was prachtig en gaf nog maar eens aan dat Malanda nooit vergeten zal worden.