GEWELDIGE genen: zoon van ex-Rode Duivel promoveert naar 2e Nationale én viert met papa

Ken jij Thibault De Vlieger al? De 22-jarige zoon van ex-doelman Geert De Vlieger speelt bij Derde Nationaler FC Lebbeke. De middenvelder kon afgelopen zaterdag promotie afdwingen naar Tweede Nationale door met 0-3 te gaan winnen op het veld van Tempo Overijse. Thibault De Vlieger speelde dit seizoen al 31 wedstrijden mee en was daarin goed voor twee doelpunten. Zien we binnenkort een nieuwe De Vlieger in de Jupiler Pro League?

FC Lebbeke

Rapide Club Lebbeke werd opgericht in 1978 en kreeg het stamnummer 8601 toegewezen. De clubkleuren zijn geel en blauw. Rapide Club Lebbeke begon in Vierde Provinciale en verbleef daar ook lange tijd. In 1989 kon het voor de eerste keer promoveren naar Derde Provinciale en daar bleef het niet bij, in amper vijf jaar kon men opklimmen van Vierde Provinciale naar Vierde Klasse.

Promotie naar Tweede Nationale

In 2006 degradeerden ze opnieuw naar Eerste Provinciale, daar speelde het lange tijd tot er in 2016 een fusie kwam tussen Rapide Club Lebbeke en KSK Lebbeke, zo werd FC Lebbeke geboren. Na de fusie was de club altijd actief in Derde Nationale. Dit seizoen eindigden ze op een tweede plaats na kampioen Oostkamp en in de eindronde kon het promotie afdwingen naar Tweede Nationale.

Geert De Vlieger viert samen met zijn zoon

Ook interessant