Titelkoorts: verspeelt Union SG voor de derde keer op rij de titel?

Vlak voor de start van de Champions’ Play-offs stak Union SG met kop en schouders boven de rest uit. Ze hadden een kloof van zeven punten geslagen met eerste achtervolger Anderlecht én op Antwerp stonden ze maar liefst achttien punten voor. Het leek niet meer mis te kunnen lopen voor Union, maar de situatie ziet er ondertussen toch een heel pak minder rooskleurig uit..

Na de halvering bij de start van de play-offs en na twee speeldagen is die voorsprong geslonken tot op vijf punten met het nummer drie Club Brugge en een gelijke stand met Anderlecht, dat nog steeds als tweede staat. Union verloor de openingswedstrijd tegen KRC Genk met 0-1 en vorige week beten ze thuis hun tanden stuk op Cercle Brugge (2-3). 

Blessin op Union

Titelkoorts bij Union SG

Union is slechts een schim van zichzelf. Net als de voorbije jaren lijken de Brusselaars alweer zeer slecht om te kunnen gaan met titelkoorts. Het begon eigenlijk al twee speeldagen voor het einde. Union speelde toen tegen AA Gent en Antwerp FC tweemaal op rij gelijk. Op zich niet slecht, maar het was wel de eerste keer sinds september dat Union in twee speeldagen geen overwinning behaalde in de Jupiler Pro League.

Affaire Christian Burgess 

Ook met de affaire Christian Burgess zijn ze de mist ingegaan. Union was zo hard bezig met hun sterkhouder tegen Cercle Brugge te laten schorsen (ipv de wedstrijd nadien tegen Anderlecht), dat ze uiteindelijk Burgess voor niks in de tribunes lieten plaatsnemen, hem alsnog moeten missen tegen Anderlecht en een belachelijk figuur geslagen hebben.

Rood voor Burgess

Cruciaal duel voor Union tegen Anderlecht

Als Union de titel nog wil pakken dan zal de focus deze week opnieuw moeten gevonden worden. Dit weekend staat namelijk de cruciale derby tegen Anderlecht op het programma. Als ze deze wedstrijd verliezen moeten ze voor het eerst sinds lang de koppositie afstaan én zullen ze mogelijks de hete adem van Club Brugge en KRC Genk in hun nek voelen.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link