De JPL-stand toen Antwerp voor het laatst kampioen werd in 1957... zonder Genk en Club Brugge!

Met de laatste twee speeldagen van de Champions' play-offs in het vooruitzicht naderen we stilaan het einde van dit voetbalseizoen. Binnenkort weten we welke club de opvolger wordt van Club Brugge als kersvers kampioen. Op dit moment heeft Antwerp er de beste papieren voor. Met een driepunter op de Bosuil zouden ze hun vijfde landstitel én en de dubbel beet hebben. Wij bij Voetbalflitsen zijn eens op zoek gegaan naar hoe de stand eruit zag toen The Great Old voor het laatst kampioen werd in onze pintjesliga. Hiervoor keren we terug naar het seizoen 1956/1957. 

JPL-stand seizoen 1956/1957 Antwerp kampioen 

Opvallend is dat Antwerp, Anderlecht en Gent (vroeger La Gantoise) toen de top drie waren. Toch nog steeds drie grote clubs in het Belgisch voetbal. Op plaatsen vier en vijf vinden we Daring Club en RFC Liège terug. Die laatst genoemde zal volgend seizoen uitkomen in 1B, maar dat zal zonder hun topschutter Jérémy Perbet zijn. Met Verviétois, Berchem Sport, Tilleur FC en Beringen FC hadden we ook enkele meer onbekende clubs in het seizoen 1956/1957. Op de allerlaatste plaats zien we R. Charleroi SC staan met een magere zeventien op 90. De grote rivaal van de kampioen, Beerschot, eindigde op plek twaalf. Benieuwd of Antwerp komend weekend een nieuwe landstitel kan bijschrijven. Het meest opvallende is misschien wel dat Genk en Club Brugge hier toen niet bij waren, De Limburgers bestonden toen zelfs nog niet. Eerder schreven wij ook al een gelijkaardig artikel over Anderlecht dat in 1937, zoals dit jaar, op een elfde plaats eindigde.

JPL-stand 1957 Antwerp kampioen

Als Antwerp de titel pakt, zal het dit voor een groot deel te danken hebben aan het sterke seizoen van Arthur Vermeeren. Mede dankzij dit doelpunt wonnen ze in extremis van Club Brugge (3-2):