THROWBACK: Proto scoort gelijkmaker tegen Gent met ABSURDE kopbal in de 91ste(!) minuut (VIDEO)

Silvio Proto viert vandaag, 23 mei 2023, zijn 40ste verjaardag. De Anderlecht-legende en ex-Rode Duivel speelde maar liefst 454 wedstrijden in de Jupiler Pro League, verdeeld over zijn periode bij La Louvière, Germinal Beerschot, Anderlecht en KV Oostende. En hoe kunnen we zijn verjaardag beter in de verf zetten dan zijn kopdoelpunt nog eens boven te halen. Scoren als doelman, het is weinigen gegeven. Silvio Proto lukte het wel op 28 september 2008. Germinal Beerschot speelde toen 2-2 gelijk tegen KAA Gent. De Belgische doelman lukte de gelijkmaker in de 91ste minuut.

Doelpunt Silvio Proto Beerschot-Gent

Silvio Proto werd in het seizoen 2008-2009 één seizoen uitgeleend aan Germinal Beerschot. Dat jaar hield hij negen keer de nul en slikte hij 42 goals in 30 wedstrijden. Zijn hoogtepunt? De kopbalgoal in de 91ste minuut tegen KAA Gent. Michel Preud'homme zag het langs de zijlijn niet graag gebeuren. Opvallend: er stonden nog twee minuten op de klok, dus het was wellicht nog niet de laatste kans geweest van de match. Hoe dan ook: een doelpunt die ons natuurlijk altijd zal bijblijven en de Beerschot-fans wellicht nog wat meer. Bekijk hieronder nog eens dat befaamde doelpunt. Genieten!