Belgen ontevreden over 1 man aan de rust vs Ierland: "Deporteer hem!"

Om 18u trapten de Rode Duivels hun eerste vriendschappelijke wedstrijd van 2024 af. In de aanloop richting het EK in Duitsland deze zomer is dit een uitgelezen mogelijkheid voor Tedesco om nog wat spelers uit te proberen en de nieuwe gezichten, onder andere debutant Koni De Winter, te testen. 

De verwachte wervelende start tegen de Ieren bleef in het openingskwartier uit. Het waren zelfs de groenhemden die als eerst gevaarlijk werden. De Belgische defensie mag zichzelf gelukkig prijzen dat Ierland-winger Ogbene oogkleppen ophad en de bal niet lateraal speelde naar Coleman. Net voor het halfuur kreeg Ierland zelfs een strafschop na discutabel handspel van Vermeeren. Matz Sels keerde de slecht getrapte elfmeter van Evan Ferguson en houdt zo de Rode Duivels overeind. Naar het einde van de eerste helft toe werden de Belgen wat gevaarlijker, maar echte kansen bleven uit. 

Faes vs Ierland

Op X waren de Rode Duivels-fans erg vocaal over de slechte eerste helft van Wout Faes. Volgens hen heeft hij niet het niveau om voor de Belgische nationale ploeg te spelen. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets:

"3 minuten gespeeld en nu al een misser van Faes"

"Faes serieus" 

 "Als we hopen het EK te winnen, moet Wout Faes niet in de basis staan."

 "Deporteer Castagne & Faes uit mijn land AUB"

 "Faes komt niet eens in de buurt van het niveau van de Rode Duivels."

We zagen enkele verrassende namen in de basis bij de Rode Duivels.