Bizar: ex-Genk-speler tekent contract bij FC Volendam ... 4de club in 13 maanden tijd!

Carel Eiting maakt de overstap naar FC Volendam. De middenvelder zat deze zomer zonder club en keert terug naar de Eredivisie. Zijn naam zal ongetwijfeld een belletje doen rinkelen, want vorig seizoen kwam hij nog uit voor KRC Genk.

Carel Eiting

Carel Eiting tekende vorige zomer een contract bij Genk, waar El Khannous nu een uitblinker is. Hij kwam toen over van Ajax Amsterdam terwijl hij een marktwaarde had van vier miljoen euro. Voor de Limburgers speelde hij negentien wedstrijden, maar in de winterstop trok hij alweer transfervrij naar Huddersfield Town uit de Engelse tweede klasse. Zijn contract werd er niet verlengd, waardoor hij nu tekent bij promovendus FC Volendam.

FC Volendam

In een goeie dertien maanden speelde Eiting dus bij Ajax, Genk, Huddersfield en nu ook Volendam. Op zich geen onlogische keuze, want de Nederlander heeft een goede band met Wim Jonk, de trainer van Volendam. De twee kennen elkaar via de jeugdopleiding van Ajax, net zoals Jurgen Ekkelenkamp. Best een opvallende transfer.

Eiting komt uit de generatie met onder meer De Jong en De Ligt. Hier zien we een leuke video met Eiting en De Ligt.

FC Volendam eindigde vorig seizoen tweede in de Keuken Kampioen Divisie, achter FC Emmen. Ze promoveerden zo naar de Eredivisie en dat werd stevig gevierd. Bekijk maar even onderstaande beelden: