Spijtig? Deze Belgen mogen niet mee naar het EK U21 (waaronder Samoise, Duranville en Sardella)

De Belgische beloften nemen deze maand deel aan het Europees Kampioenschap onder 21 jaar in Georgië en Roemenië. De jonge Rode Duivels kunnen een heel sterk elftal opstellen, met onder meer Zeno Debast, Charles De Ketelaere en Roméo Lavia. Toch kan niet iedereen de selectie halen. Voetbalflitsen maakte een elftal met jonge Belgen die niet geselecteerd werden voor het aankomende EK. Sommige afwezigen zijn echt wel opvallend...

Niet geselecteerd voor het EK U21

Deze spelers maken geen deel uit van de (voorlopige) selectie van bondscoach Jacky Mathijssen: Shinton, Samoise, Lissens, Wasinski, Sardella, Ait El Hadj, Mbamba, Engels, Duranville, Stroeykens, Godts, Kana, Fofana, Ngonge, Ravych, Boussaid, Van den Keybus, Vaesen, Baeten, Leysen, Ndenbe en Rommens. Dit zijn wat ons betreft de meest interessante afwezigen. Natuurlijk zijn het niet allemaal verrassingen. Veel van deze spelers zijn minder dan twintig jaar oud en komen reeds uit voor een andere jeugdploeg. Denk maar aan Julien Duranville (amper zeventien jaar) en Mika Godts (eveneens zeventien). Het is dan ook geen schande dat er ze er niet bij zijn, want ze hebben nog veel jaren voor de boeg.

Julien Duranville is amper zeventien jaar oud, maar kon met zijn flitsen misschien wel wat bijdragen op het aankomende EK voor beloften: