Geflopte miljoenenspits van Club Brugge eindigt goaldroogte van 8(!) maanden... in Cyprus!

Bij Club Brugge hebben ze de afgelopen jaren heel wat miljoenen gespendeerd in hun zoektocht naar een goeie spits. En dat liep lang niet altijd goed af... Denk maar aan Michael Krmencik, die in de winter van 2020 voor een slordige €6 miljoen werd weggeplukt bij Viktoria Plzen. Een succes werd het echter nooit, integendeel zelfs. Een uitleenbeurt aan Slavia Praag volgde en vorige zomer begon de Tsjech aan een avontuur in Indonesië, bij Persija Jakarta, waarna hij deze zomer richting de Cypriotische zon trok. Bij Apollon Limassol beëindigde hij afgelopen weekend zijn goaldroogte.

Michael Krmencik Apollon Limassol

Michael Krmencik maakte afgelopen zomer de overstap van Persija Jakarta naar Apollon Limassol. Hij begon er goed door te scoren in een oefenmatch bij zijn debuut, maar daarna ging het héél snel achteruit. Krmencik dwong nooit een echte basisplaats af en moet het stellen met invalbeurten. Afgelopen weekend mocht hij het vanaf de linkerkant eens proberen van de start, mét succes. 'Kremme' scoorde twee keer en bezorgde Apollon zo een punt. De Tsjech eindigde daarmee zijn goaldroogte van acht maanden; zijn laatste competitiegoal dateerde van in april, bij Persija Jakarta.

Michael Krmencik vertrekt uit Indonesië

Het huwelijk tussen Krmencik en Persija Jakarta was er ééntje van korte duur: op Instagram kondigde de spits vorige zomer aan dat hij na amper één seizoen vertrekt uit Indonesië. Krmencik vertrekt er via de grote poort, want in Indonesië was hij bijzonder geliefd en deed hij het lang niet slecht: hij stond er 23 keer op het veld en klokte uiteindelijk af op tien doelpunten. Dat zijn er zeven meer dan in zijn tijd in Brugge.

Bekijk hieronder één van de goals van Krmencik: 

Michael Krmencik als held ontvangen in Indonesië

Na zijn transfer werd Krmencik er trouwens als een held ontvangen. Gekke beelden zijn het:

Ook interessant