Beste aanval van het land: 4e Provincialer kampioen na 73/75, hun topschutter scoorde al 50 goals!

Ondertussen mogen er zich al een stuk of twintig ploegen kampioen noemen in het Belgisch amateurvoetbal. Dat kan gaan van Derde Nationale, waar Tempo Overijse bijvoorbeeld de titel pakte, tot Vierde Provinciale. Vandaag zetten we even Kalfort Puursica in de kijker. De Antwerpse ploeg werd vorig weekend oververdiend kampioen zonder ook maar één partij te verliezen. Lees even mee.

Kalfort Puursica

Kalfort Puursica heeft dit seizoen Vierde Provinciale A in Antwerpen gedomineerd. Na 25 speeldagen tellen ze 73 punten en kunnen ze niet meer bijgebeend worden door eerste achtervolger Reet. De Antwerpse club won 24 van haar 25 wedstrijden en verloor slechts één keer punten, namelijk op het veld van de tweede in de stand (2-2 gelijkspel). Met 162 gemaakte goals hebben ze de beste aanval van het land en met slechts achttien tegengoals hebben ze ook een ijzersterke verdediging! 73/75 pakken en pas drie matchen voor het einde mathematisch zeker zijn van de titel, dat is toch wel erg opvallend!

Glenn Bouwmeester

Sterspeler én topschutter van Kalfort Puursica is Glenn Bouwmeester. De 35-jarige aanvaller scoorde maar liefst 50 competitiedoelpunten. Ook zijn broer Melvin scoort aan de lopende band en dat terwijl hij al 40 jaar oud is. Over alle competities heen scoorde de club zelfs meer dan 200 goals dit seizoen. Vorig seizoen werd promotie net niet gehaald voor Kalfort Puursica na verlies in de eindronde, maar dit jaar lieten ze zich geen twee keer vangen. De ambitie van de club is om op termijn naar Tweede Provinciale te gaan. Proficiat!

kalfort puursica glenn bouwmeester

Ook interessant