Wie is Hannes Vernemmen, 18-jarig talent van KAA Gent dat zijn eerste profcontract tekende?

De jeugdacademie van KAA Gent stond vorige week plots in het middelpunt van de belangstelling. Coach Hein Vanhaezebrouck liet zich erg kritisch uit over de doorstroming van talent bij blauw-wit. Een opvallende uithaal, als je weet dat de Buffalo's de laatste jaren en maanden steeds meer profcontracten geven aan talentjes uit eigen jeugd. Eerder hadden we het al over Noah De Ridder, deze keer is Hannes Vernemmen aan de beurt. Die laatste tekende deze week zijn eerste contract.

Wie is Hannes Vernemmen KAA Gent?

Hannes Vernemmen is een Belgische, actieve voetballer van KAA Gent. Vernemmen is geboren op 8 januari 2005 en werd onlangs dus achttien jaar. De centrale verdediger is een vaste waarde bij de U18 van KAA Gent, waar hij steevast de kapiteinsband om de arm mag dragen. Zijn sterk seizoen bij de U18 legde hem geen windeieren: de jongeling mocht al drie keer meedoen met de beloften, Jong KAA Gent, die uitkomen in Eerste Nationale. De laatste weken zat hij ook constant bij de selectie. En dus kwam er goed nieuws voor Vernemmen: hij mocht deze week zijn handtekening zetten onder zijn eerste profcontract.

Kwaliteiten Hannes Vernemmen

"Hannes is een echte leider op het veld. Als aanvoerder bij de U18 geeft hij het goede voorbeeld met zijn mindset en attitude. Hij beschikt over een goede passing en positiespel en geeft het beste van zichzelf in elke wedstrijd. Dit seizoen maakte hij zijn debuut bij Jong KAA Gent onder Emilio Ferrera. De laatste weken maakt hij telkens deel uit van de selectie.", liet de club weten via haar officiële kanalen.