Revelatie dit seizoen? Belgische degradatiekandidaat speelt knap gelijk tegen Ajax

Vrijdagnamiddag stond er een oefenmatch tussen Ajax en Eupen op het programma. Normaal gezien zou de Nederlandse landskampioen deze wedstrijd moeten winnen, maar met KAS Eupen weet je nooit. Ze eindigden vorig seizoen vijftiende in de competitie met vier punten meer dan de voorlaatste ploeg Seraing. Tegen Ajax speelde ze met 1-1 gelijk na een doelpunt van Smail Prevljak (hij zou in de belangstelling staan van het Genoa van Blessin) voor Eupen en een doelpunt van Mohammed Kudus voor Ajax.

Oefenwedstrijd Ajax-Eupen 1-1 gelijkspel

De trainer van Eupen is Bernd Storck. De Duitser was in het verleden ook al trainer in België van Moeskroen, Cercle Brugge en KRC Genk. Bij Moeskroen en Cercle Brugge deed hij het zeer goed als trainer. Bij Cercle Brugge haalde hij twaalf op vijftien in de laatste vijf wedstrijden en zo redde hij de Bruggelingen van degradatie. Zou hij met Eupen kunnen stunten dit seizoen?

Spelers Ajax oefenwedstrijd Eupen

Als je de uitslag bekijkt, zou je denken dat Ajax met een minder goede ploeg speelde tegen Eupen, maar ook dat is niet waar. Ajax startte met: Jay Gorter, Edson Alvarez, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Daley Blind, Davy Klaassen, Devyne Rensch, Per Schuurs, Dusan Tadic, Kenneth Taylor en gloednieuwe aanwinst Owen Wijndal. De spelers die invielen waren: Mohamed Daramy (nog steeds op de radar van Club Brugge), Kian Fitz-Jim, Sean Klaiber, Mohammed Kudus, Lisandro Magallan, Kik Pierie, Christian Rasmussen, Youri Regeer, Nico Tagliafico, Naci Unuvar en Amourricho van Axel Dongen. Knap resultaat van de panda's.

Bekijk hier het doelpunt van Mohammed Kudus voor Ajax