Voetbalfans spreken SCHANDE over rellen tijdens RSCA-Standard: “Marginaal schouwspel!”

De wedstrijd tussen Anderlecht en Standard voor een plek in de kwartfinale van de Croky Cup werd in de 87ste minuut onderbroken door ongeregeldheden bij de fans. Standard-fans begonnen vijf minuten voor affluiten met losgerukte stoeltjes naar de RSCA-aanhang te gooien. Die gooiden die terug en bekogelden de Standard-aanhang op hun beurt met bengaals vuur.

Fans in #ANDSTA

De gemoederen liepen opnieuw hoog op in de Croky Cup-wedstrijd tussen Anderlecht en Standard. RSCA nam in de eerste helft de leiding via een knappe goal van Stroeykens en breidde die in de tweede helft uit tot 2-0. Rond het uur viel Standard met tien man wanneer de Noord-Ier Isaac Price rood kreeg voor een overtreding op N'Diaye. Volgens de Standard-fans was dit een foute beslissing. Ze konden hun frustratie niet onder controle houden en begonnen stoeltjes los te trekken en gooiden die naar de Anderlecht-fans onder hen. Die beantwoordden die aanvallen met bengaals vuur. Scheidsrechter Van Driessche legde het spel stil en de beide teams gingen even naar binnen. Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld. Voetbalflitsen bundelde enkele misselijkmakende reacties van fans op X: