Exact 6 jaar geleden won Club Brugge met 5-0 van RSCA en Vanhaezebrouck... hier spelen ze nu!

Het is vandaag exact zes jaar geleden dat Club Brugge met 5-0 won tegen Anderlecht. Het is de grootste overwinning ooit van Blauw-Zwart tegen Anderlecht. Onder leiding van Ivan Leko versloeg Club toenmalig landskampioen Anderlecht met Hein Vanhaezebrouck aan het roer. In de basisploeg van Paars-Wit startten onder andere Dendoncker, Kums en Trebel. Bij Club Brugge blijven er de dag van vandaag nog twee spelers over: Brandon Mechele en Hans Vanaken.

Club Brugge-Anderlecht 5-0 opstelling

Op 17 december 2023 ging Hein Vanhaezebrouck met Anderlecht op bezoek in het Jan Breydelstadion. De eerste helft leek uit te draaien op een brilscore tot Abdoulay Diaby zijn duivels ontbond en twee keer scoorde in twee minuten tijd. Na rust scoorde Jelle Vossen en Ruud Vormer beide nog een strafschop. En ook huidige kapitein Hans Vanaken pikte zijn doelpuntje nog mee. Een 5-0 afstraffing was het verdict. Voor de volledigheid geven we alle namen van toen mee en de clubs waar ze nu voor uitkomen: Ludovic Butelle (Stade Reims), Brandon Mechele (Club Brugge), Benoît Poulain (zonder club), Stefano Denswil (Trabzonspor), Dion Cools (Buriram United), Anthony Limbombe (SK Beveren), Marvelous Nakamba (Luton Town), Ruud Vormer (Zulte Waregem), Hans Vanaken (Club Brugge), Abdoulay Diaby (Pendikspor), en Wesley (Stoke City).