Zéér opvallend! Onbekende Belg zorgde voor 17 goals en 13 assists in 30 matchen in... Luxemburg

Dat we in de Jupiler Pro League heel wat goede spitsen hebben rondlopen, weet je al langer dan vandaag, maar wist je dat ook in het buitenland enkele Belgen de goals aaneen rijgen? Maak kennis met Mayron de Almeida. De scorende spits van FC Progrès Niederkorn in Luxemburg. Ook Jordy Soladio draaide een héél goed seizoen in Luxemburg.

Mayron de Almeida scoort veel doelpunten

De 26-jarige de Almeida heeft een verleden in België bij Virton. Hij scoorde afgelopen seizoen maar liefst zeventien doelpunten voor Progrès Niederkorn. Opvallend is dat deze goaltjesdief een marktwaarde heeft van slechts €225.000 en zijn ploeg Progrès Niederkorn op de vijfde plaats eindigde in de eerste klasse van Luxemburg met 53 punten in 30 wedstrijden. Ook was Mayron de Almeida goed voor maar liefst dertien assists. Zo komt de 26-jarige Belg uit op 30 doelpunten/assists in 30 wedstrijden dit seizoen, wat enorm knap is. Gaan we hem ooit zien in de Jupiler Pro League? Jo Coppens zullen we alvast wel terug zien in de Jupiler Pro League.

Bekijk hier de 2-0 overwinning van Progrès Niederkorn tegen Honvéd in de voorronde van de Conference League met het eerste doelpunt van Mayron de Almeida