Onbekende Belg speelde 3 jaar geleden nog in 1e Nationale, nu werd hij bijna topschutter in Luxemburg

Dat we in de Jupiler Pro League heel wat goede spitsen hebben rondlopen, weet je al langer dan vandaag, maar wist je dat ook in het buitenland enkele Belgen de goals aaneen rijgen? Maak kennis met Jordy Soladio.

Jordy Soladio

De 24-jarige Soladio heeft een verleden bij OH Leuven, KV Mechelen en Dessel Sport, de amateurclub die dit seizoen trouwens nog eindronde speelde in Eerste Nationale. Hij scoorde dit seizoen maar liefst twintig doelpunten in de Luxemburgse Eerste Klasse. Zo kon hij zich op twee spelers na, waaronder Mayron De Almeida die op de eerste plaats staat in het lijstje van best scorende Belgen, bijna topschutter noemen. Opvallend is dat deze goaltjesdief een marktwaarde heeft van slechts €175.000 en 'maar' op een twaalfde plaats strandde met zijn club FC Victoria Rosport.

Union Titus Petingen

Afgelopen seizoen werd Jordy Soladio verhuurd door Union Titus Petingen. Zij zien hun efficiënte spits dus maar al te graag terug keren om het volgend jaar de grotere ploegen zoals Jeunesse Esch, waar met Niels Verburgh nog een Belg aan het werk is, moeilijk te maken. Toch heeft Soladio zelf al aangegeven dat hij een nieuwe transfer zal maken.

Jordy Soladio luxemburg

Ook interessant