Genk-fans razend na niet-gegeven rode kaart voor Janssen in #ANTGNK: "Hou er dan maar mee op!"

KRC Genk had heel wat werk voor de boeg in de tweede helft tegen Antwerp. Na tien minuten in de eerste stond het al 2-0 achter. Op slag van rust scoorden de Limburgers een belangrijke goal die de achterstand van 3-0 naar 3-1 verkleinde. Net voor het rustsignaal was er ook nog een discutabele penaltyfase die in het nadeel van Genk werd beslist. Antwerp-verdediger Coulibaly leek een trekfout te begaan op een Limburgse corner, maar een strafschop kwam er niet. Genk wist in het slot via een vrije trap de 3-2 nog te scoren, maar de goal kwam te laat.

Rode kaart Janssen?

De Genk-aanhang was in de eerste helft niet tevreden met de prestatie van de eigen ploeg, maar na rust verschoof die frustratie richting de scheidsrechter en VAR. Net na rust beging Janssen een zware fout die met geel bestraft werd. De Nederlandse spits probeerde de bal van Genk-aanvaller Paintsil af te snoepen, maar belandde op de enkel van de Ghanees. Scheidsrechter Lothar D'hondt vond een rode kaart overdreven, tot ongenoegen van de Genk-fans. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets: