Ex-JPL-spits gekroond tot kwelduivel van Bayern met 2 goals in 3-2 zege

Zaterdagmiddag 15u30 is steevast het tijdstip voor Bundesligavoetbal. Bayern, dat vorige week nog der Klassieker tegen Dortmund met 0-2 verloor, nam het op tegen middenmotor Heidenheim. Als de club uit München nog een heel klein beetje hoop had op de titel, mocht het in de Voith-Arena geen misstappen begaan.

Eerste helft

Vlak voor het einde van de eerste helft drukte Bayern even door en kwam het op een 0-2 voorsprong via Harry Kane, die zijn 32ste binnenschoot, en Serge Gnabry, die zijn derde in vier wedstrijden maakte. Het leek een routine overwinning voor de recordkampioen. Heidenheim-coach Frank Schmidt, die de club al sinds 2007 leidt, voerde drie wissels door aan de rust en hoopte op een meesterlijke comeback.

Kleindienst vs Bayern

De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen, of de bordjes stonden alweer gelijk. In minuut 50 tekende invaller Kevin Sessa voor de 1-2 en een minuut later trapte ex-Gent-aanvaller Tim Kleindienst de 2-2 tegen de touwen. Een kwartier voor affluiten vervolledigde Kleindienst de comback voor Heidenheim.

1 overwinning verwijderd?

Bayer Leverkusen won met 0-1 tegen Union Berlin via een penalty van Wirtz en loopt zo nog eens drie punten uit. Met nog zes wedstrijden te gaan staan de mannen van Xabi Alonso zestien punten voor op Bayern, waardoor een overwinning tegen Werder Bremen in de volgende wedstrijd genoeg is voor de titel.

Bekijk hieronder het winnende doelpunt van Kleindienst:

De fans van zijn ex-club AA Gent hebben nog een appeltje te schillen met hun volgende tegenstander...