OPVALLEND! Deze Europese ploegen staan dicht bij degradatie, volgend jaar in 2de klasse?

De competitie is in vele landen al meer dan half weg en stilaan begint duidelijk te worden wie voor de Europese plaatsen zal strijden en wie zal moeten vechten voor het behoud. Wij lijsten voor jou de grootste Europese clubs op die in degradatiegevaar zitten.

Bundesliga

Bovenaan de lijst zien we FC Schalke 04, de Duitse topclub staat op de laatste plaats in de Bundesliga met maar liefst 9 punten achter op een veilige 15de plaats in het klassement. Die 15de plaats wordt op dit moment ingenomen door Hertha BSC.

Serie A

In Italië staat Cagliari op een 18de plaats, 2 punten onder een veilige 17de plaatst. De 17de plaats wordt op dit moment ingenomen door Torino, de club die een paar jaar geleden nog in de groepsfase van de Europa League tegen Club Brugge speelde heeft het dit seizoen bijzonder moeilijk. Nog in de Serie A heeft vaste waarde Fiorentina het ook zeer lastig, zij staan slechts 7 punten boven de degradatie.

La Liga

Nog een zeer opvallende naam in deze lijst is Valencia CF, de Spaanse topclub staat op een 13de plaats slechts 3 punten boven de degradatieplaatsen. Nog in Spanje zien we dat Getafe cf ook maar 3 punten boven de degradatie staat. De spaanse traditieclub staat voorlopig op een 14de plaats in het klassement.

Ligue 1

In Frankrijk zien we dan weer dat Saint-Étienne en Nice ook maar 7 punten verwijderd zijn van eventuele degradatie. OGC Nice speelde dit seizoen zelfs nog Europa League, maar nu moet het toch vechten voor het behoud. 

Süper Lig

In Turkije staat de kampioen van vorig seizoen, Istanbul Basaksehir, ook op een degradatieplaats. Al deze clubs zullen zich, in de laatste fase van de competitie, extra hard moeten inspannen willen ze volgende seizoen niet in 2de klasse verzeilen.