Wie is Denzel De Roeve, de 18-jarige rechtsachter van Club Brugge in de Challenger Pro League?

Denzel De Roeve is dit seizoen net als Ibe Hautekiet een vaste waarde bij Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge die dit seizoen aantreedt in 1B. In het begin van het seizoen kreeg hij minder speelminuten in de competitie, maar de laatste weken mag De Roeve telkens meer en meer aan de aftrap staan. Dat Club NXT het momenteel aardig doet in de Challenger Pro League, is ook deels zijn verdienste. Tijd om deze jonge knaap nog wat beter te leren kennen!

Wie is Denzel De Roeve?

Denzel De Roeve werd geboren op 10 augustus 2004 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. Hij werd opgeleid bij Eendracht Aalst, maar in 2015 nam de West-Vlaamse topclub hem over. De Roeve speelt voornamelijk op de rechtsachterpositie, maar kan ook centraal op het middenveld uit de voeten. Dit seizoen speelde De Roeve al negentien partijen, waaronder veertien in de Challenger Pro League en vijf in de UEFA Youth League. In de belofteneditie van de Champions League was de rechtsachter goed voor één goal en één assist. Maar ook vorig seizoen startte hij in elke Youth League-partij! De kans is groot dat hij in de toekomst zijn kansen krijgt bij de A-ploeg van blauw-zwart.

Belgisch jeugdinternational

Denzel De Roeve is eveneens een Belgisch jeugdinternational. Zijn laatste wedstrijden speelde hij eind 2021 voor de U18 van ons land. Hij stond toen onder meer in de basis tegen Zweden, Kroatië en Engeland. Ook voor de U16 en U15 speelde De Roeve enkele partijen. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 250.000 euro, het zal je dan ook niet verwonderen dat hij reeds mocht meetrainen met de A-kern.

In mei 2019 scoorde De Roeve nog de 1-0 tegen PSG op de KDB Cup:

Ook interessant