Wie is Ibe Hautekiet, 20-jarig Belgisch talent van Club Brugge én kapitein bij Club NXT?

De laatste jaren wordt er in België keihard gewerkt om een uitstekende jeugdwerking op poten te zetten. Dat is bij Club Brugge niet anders. Zij zagen de laatste jaren enkele youngsters voor heel wat geld de deur uitgaan: Van der Brempt, Openda en De Ketelaere bijvoorbeeld. Maar er zit momenteel nog wel meer volk aan te komen, getuigt ook hun knappe zesde plaats in de Challenger Pro League. Denk maar aan een Chemsdine Talbi. Eén van die andere sterkhouders bij de Brugse beloften is Ibe Hautekiet. Kom hier meer te weten over de jongeman.

Wie is Ibe Hautekiet van Club Brugge Club NXT?

Ibe Hautekiet is een actieve voetballer die speelt bij de beloften van Club Brugge, Club NXT. De man is geboren op 13 april 2002 en is momenteel dus twintig jaar. Ibe is geboren in Kortrijk, maar speelde in zijn jeugdjaren bij Zulte Waregem. In 2018 koos de centrale verdediger echter voor het project van Club Brugge. Vooralsnog een goeie keuze, want twee jaar later debuteerde Hautekiet bij Club NXT in 1B. Een seizoen waarin hij 27 keer meedeed. Dit seizoen miste hij enkele wedstrijden door een hamstringblessure, maar normaal gezien is hij als kapitein van het elftal een vaste waarde. Dit seizoen is hij een volwaardig lid van de A-kern. In de voorbereiding mocht hij af en toe opdraven. Bij Club heeft hij een contract tot 2024.

Ibe Hautekiet Youth League en nationale jeugdreeksen

Aangezien het A-elftal van Club Brugge de voorbije jaren vaak aantrad in de Champions League, had Hautekiet het voorrecht telkens Youth League te mogen spelen. Dat deed hij overigens met verve: in de campagne van 2021/22 was hij zowel tegen PSG als RB Leipzig trefzeker. Club kwalificeerde zich toen in de groep des doods voor de volgende ronde. Hautekiet speelde in het verleden ook in de Belgische nationale jeugdreeksen. Hij speelde voor de U16, U17, U18 en U19 onder het bewind van Bob Browaeys en Wesley Sonck.

Ibe Hautekiet in actie bij het A-elftal van Club Brugge in de voorbereiding van vorig seizoen:

Ook interessant