Doelpuntenfestival in Wallonië: Standard 4-3 Moeskroen (zo ging de match toen)

Een echte spektakelderby tussen twee Waalse clubs. Standard werd dat seizoen zesde en en Moeskroen werd veertiende.

Al heel vroeg in de wedstrijd kwam Standard op voorsprong nadat een vrije trap tegen de paal werd gekopt en zo op het hoofd van Luyindama viel. Hij kon eenvoudig de 1-0 binnenkoppen. Na 20' stond het al 1-1. Awoniyi kreeg de bal ingespeeld aan de middenlijn en hij loopt elke Standard-speler van zich af en trapt de bal langs Ochoa in doel.

Spektakel in de tweede helft

We kregen in de tweede helft een echt spektakel. Pocognoli ziet een voorzet in doel waaien en zo staan de Rouches weer op voorsprong. Na dom balverlies van Standard kon Moeskroen met 3 spelers op Ochoa aflopen, Awoniyi heeft de bal verstandig mee met Rotariu die eenvoudig de 2-2 binnentrapt. Luyindama pakt in de 73' zijn tweede gele kaart en de wedstrijd ging vanaf toen een versnelling hoger. 3' na de rode kaart staat Moeskroen op voorsprong nadat Govea Awoniyi diep stuurt, hij kapt eenvoudig 4 spelers van Standard uit en legt de 2-3 binnen. Match gespeeld denkt iedereen maar Sclessin is een echte hel.

Het regende pijpenstelen toen Mpoku een vrije trap tot bij Carcela trapt, die de bal in 1 tijd in de volley op doel trapt. 3-3 met nog een paar minuten te spelen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verschijnt de bal in de voeten van Cop, hij kraakt zijn schot maar toch rolt de bal binnen via de binnenkant van de paal.