Alles wat u moet weten over de A-league: competitie waar ex-Club-speler nu de grote ster is

90% van de voetbalcompetities ligt stil. Bij Voetbalflitsen gaan wij dagelijks op zoek naar een competitie die wel nog actief is. Gisteren was dat de Wit-Russische eerste klasse. Vandaag aan de beurt: de A-League, ofwel de Australische Eerste Klasse.

De A-League bestaat opvallend genoeg uit 11 clubs. Er is een opvallend systeem om de kampioen te bepalen. De nummers 3 tot en met 6 spelen na de reguliere competitie 2 kwartfinales. De winnaars daarvan speelt tegen de nummer 1 en 2. Zo wordt er toegewerkt naar een finale. De winnaar van de finale is Australisch kampioen.

Momenteel staat Sydney FC los op kop met maar liefst 7 punten voorsprong en 3 matchen minder gespeeld dan Melbourne City. Sydney FC slikte nog maar 15 goals in 19 matchen en heeft een weergaloos doelsaldo. Ploeg in vorm is echter Wellington Phoenix met 4 zeges in hun laatste 5 wedstrijden. Sydney FC werd 2 keer kampioen in de laatste 3 seizoenen. De kans is groot dat het hen opnieuw lukt.

Als we op zoek moeten gaan naar bekende spelers, dan komen we terecht bij Ola Toivonen en Joe Ledley. Van hen heb je ongetwijfeld al gehoord. Verder herkennen we ook twee ex-JPL-spelers: Riley McGree en James Troisi. Die eerste speelde nog voor Club Brugge, maar werd alleen maar uitgeleend. Hij speelde geen minuut in de Jupiler Pro League, maar staat wel gekend als een groot talent. Dit seizoen scoorde hij 12 goals en gaf hij 7 assists in 21 wedstrijden. James Troisi daarentegen kennen we nog van bij Zulte Waregem. Hij speelde 23 wedstrijden voor Essevee. 

Volg ons nu ook op Instagram:

Volg ons nu ook op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Kan jij het logo van Club Brugge vervolledigen? Daag je vrienden uit als het jou lukt! ⚽️🏆 ##voetbal##clubbrugge##vrienden##challenge

♬ Seven Nation Army - Champs United