Opvallend: terwijl seizoen er hier bijna opzit, start deze Europese competitie vandaag pas

Nu 90% van de Europese voetbalcompetities plat ligt, gaan wij op zoek naar alternatieve manieren om toch voetbal te kunnen kijken. Na de Turkse en de Russische competitie, focussen wij ons nu op de Wit-Russische competitie. Opvallend: deze start begint vandaag 19 maart pas aan de eerste speeldag.

Vysshaya Liga, ofwel de Wit-Russiche eerste klasse, is niet de bekendste competitie, maar misschien doet de naam van BATE Borisov wel een belletje rinkelen. De Wit-Russiche topploeg werd 12 keer op rij landskampioen, maar vorig jaar slaagde Dinamo Brest er alsnog in om de titel te pakken. Dat werd de eerste landstitel in hun geschiedenis. 

De kampioen van de competitie mag de voorrondes van de CL in. Aangezien de competitie later begint, nam BATE dit seizoen deel aan deze voorrondes. Het verloor van Rosenborg en ook in de voorrondes van de Europa League werden ze uitgeschakeld door Astana. Ze speelden wel al enkele keren mee in de groepsfase van de Champions League. In het seizoen 2008/2009 wonnen ze nog van Anderlecht in de voorrondes van de Europa League.

We zijn op zoek gegaan naar spelers uit de competitie die jullie misschien kennen. Wij kwamen terecht bij Anton Saroka. De aanvaller speelde tussen 2018 en 2019 19 wedstrijden voor Lokeren. Nu voetbalt hij bij BATE. Verder herkennen we ook Bojan Nastic, in het verleden nog actief bij KRC Genk en KV Oostende.