Extra troef voor Riemer: herstelde Anderlecht-speler maakt alweer speelminuten met de Futures

De RSCA Futures zijn aan een opmars bezig in de Challenger Pro League. Met een 9/9 rukken ze in enkele weken op van een veertiende plek naar een mooie achtste plek in het klassement. Verder zijn ze de beloften van Anderlecht reeds anderhalve maand ongeslagen, met ook nog gelijke spelen tegen Seraing en Lierse Kempenzonen. Het is dus niet enkel de A-ploeg van paars-wit die momenteel in goede doen is. Wie ook op de weg terug is, is Majeed Ashimeru. Hij lijkt stilaan helemaal hersteld te zijn van een spierblessure.

Majeed Ashimeru blessure

Majeed Ashimeru begon nog aan het seizoen als titularis bij RSC Anderlecht, maar samen met zijn ploeggenoten ging hij toen roemloos ten onder op het veld van Union (2-0). De Ghanese middenvelder kreeg zeer veel kritiek en zou sindsdien niet meer in actie komen voor de A-ploeg. Niet zozeer omdat hij niet in vorm was, maar wel omdat hij een dikke twee maanden met een vervelende spierblessure kampte.

Ashimeru RSCA Futures

Nu zit Ashimeru aan het einde van zijn revalidatie. Hij verzamelde zowel tegen SL16 FC en RFC Luik de nodige speelminuten met de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Twee keer wonnen de 'beloften' van Anderlecht, respectievelijk met 3-0 en 0-2. Ashimeru deed het dus zeer goed in de Challenger Pro League en lijkt een extra troef te kunnen worden in het team van Brian Riemer. Niet zozeer als titularis, maar wel als infiltrerende middenvelder die als invaller kan dienen. Het is namelijk niet de bedoeling dat hij verder met de RSCA Futures zal meespelen.

Extra troef voor Brian Riemer

Je zou je kunnen afvragen waarom Majeed Ashimeru als 26-jarige speler bij de RSCA Futures mag meespelen, maar langdurig geblesseerde spelers hebben het recht om met hun medisch attest enkele wedstrijden mee te spelen met de 'beloften'. Daarom kwam de Ghanees dus al in actie tegen SL16 FC en RFC Luik in de Challenger Pro League. Hoe dan ook, een extra troef voor Brian Riemer nu Majeed Ashimeru eindelijk hersteld lijkt te zijn van een vervelende blessure.

Ashimeru scoorde vorig seizoen nog in de Conference League-kwartfinale tegen AZ Alkmaar. Het nodige talent heeft hij dus zeker en vast, ondanks de vele kritiek: