Respect! Daarom zei Ortwin de Wolf 'neen' tegen Club Brugge

Ortwin De Wolf is sinds enkele weken de nieuwe nummer één van KAS Eupen. De Belgische doelman speelde vorig seizoen nog bij Sporting Lokeren, waar hij toch één van de lichtpuntjes was. Ook op het EK voor beloften speelde hij uitstekend voor ons land. En dat zorgde ook voor interesse uit Jan Breydel, al was die er al langer. Opvallend: De Wolf zei neen tegen Club Brugge.

"Omstreeks mei vorig jaar kon ik naar Club Brugge. Ik zat om de tafel met Club en kreeg mooie dingen te horen. Alleen had ik toen amper acht matchen in eerste klasse op mijn teller. Maar ik had geen oren naar Club. Ik had nog niets bewezen. En je mag nog zoveel talent hebben, als doelman moet je matchen spelen. Bij Lokeren was die kans groter.", aldus De Wolf.

De 23-jarige doelman was dan ook bang om op de bank terecht te komen. "Bij een topclub is er meer concurrentie en vooral ook meer druk. Ik heb al jonge spelers gezien die eraan tenondergingen, waarna je van hen niets meer hoorde. Daar wilde ik mezelf tegen beschermen. Op de bank zitten bij Club Brugge, wat heb je daar aan? Dan verliezen mensen je uit het oog. Kortom, ik vond het te vroeg", klonk het in Het Nieuwsblad. Bij Eupen hoopt De Wolf nu dezelfde weg af te leggen zoals Hendrik Van Crombrugge.

Ook interessant