WAT?! Ex-JPL-speler met meer dan 250(!) matchen speelt nu in... Eerste Provinciale!

Ken jij Yoni Buyens nog? Hij speelde in het verleden bij onder meer Mechelen, Standard, Genk, Westerlo en Lierse en het Engelse Charlton. Nu speelt de 33-jarige middenvelder dus bij Zepperen Brustem in Eerste Provinciale. Tijd om hem nog even uit te lichten. 

Yoni Buyens

Yoni Buyens werd geboren op 10 maart 1988 in Duffel. Hij genoot zijn opleiding bij Lierse waar hij ook in 2005 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal mocht maken. Hij speelde tussen 2006 en 2009 nog 96 keer voor Lierse. Daarna verhuisde Buyens naar Mechelen, daar werd hij al snel een vaste waarde. Hij speelde 56 wedstrijden bij Mechelen. Zijn goede presaties bleven niet onopgemerkt want er volgende een transfer naar Standard. Daar kwam hij verspreid over verschillende competities 132 keer in actie waaronder twee wedstrijden in de Champions League.

Charlton

In 2014 werd Buyens voor één seizoen verhuurd aan de Engelse tweedeklasser Charlton, daar wist hij een basisplaats af te dwingen. Hij kwam daar 43 keer in actie en scoorde er negen doelpunten, waarvan acht strafschoppen. Hierna keerde hij terug naar België om bij Genk aan te slag te gaan. Op de twee seizoenen speelde hij maar 34 keer mee en scoorde er maar vier doelpunten. Hij besloot om terug te keren naar Lierse, waar hij twaalf wedstrijden meespeelde vooraleer ze failliet werden verklaard. Buyens wordt op die manier een vrije speler. Hij kiest ervoor om zich aan te sluiten bij Lierse-Kempenzonen, dat in Eerste Nationale uitkomt. Daar scoorde hij dertien keer in 55 matchen.

Zepperen Brustem

In 2020 vertrekt hij naar de Limburgse Eerste Provincialer Zepperen Brustem. Die club speelt in het paars en wit en ex-profvoetballers Giel Deferm speelt er nu en Peter Delorge speelde er ooit. Momenteel draait de ploeg een middelmatig seizoen en staan ze voorlopig in de middenmoot van het klassement. Yoni Buyens is er één van de vaste waarden in de ploeg, dit seizoen speelde hij 22 keer mee en wist hij - volgens Voetbal Vlaanderen - drie doelpunten te scoren.

yoni buyens

Ook interessant