TOEKOMST! Dit zijn de 8 grootste Genk-talenten, die Chelsea in de Youth League kapot maakten

Woensdagavond ontving de U19 van Racing Genk de Engelse topclub Chelsea in de UEFA Youth League. De Genkse jonkies maakten zeer veel indruk op alles en iedereen. Uiteindelijk werd het een zeer vlotte 5-1 overwinning voor de Limburgers, de Genkse doelpunten werden gemaakt door Diawara (2x), Geusens, Hall en Abid. Door deze overwinnig stoten de talenten van Racing Genk door naar de 1/8e finales waar ze Liverpool tegenkomen.

Talenten U19 Genk

De opleiding van Racing Genk heeft een enorm aanzien omdat ze uitstekende talenten ontwikkelen, denk maar aan Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Ook dit jaar hebben ze weer een zeer goede lichting. Wij lichtten enkele van de opvallendste talenten voor jou uit. Waar normaal Vic Chambaere speelt, mocht tegen Chelsea doelman Brent Stevens voor het eerst aantreden dit seizoen in de UEFA Youth League en hij deed dat uitstekend. Chelsea kon hem enkel kloppen vanop de stip. Voorts in de verdediging stonden ook Tuur Rommens (de kapitein) en de solide verdediger Kamiel Van De Perre. 

Genk - Chelsea 

Het Genks middenveld is zeer mooi uitgebalanceerd met onder andere Jay-Dee Geusens en de aanvallende Bilal El Khannous. Voorin kunnen ze voor de doelpunten rekenen op Sekou Diawara. Hij wordt geflankeerd door Adnane Abid en Kelvin Pius John. Deze overvloed aan Genks talent laat de mensen dromen van nog meer mooi voetbal in de UEFA Youth League. 

Ook interessant