Club Brugge, Anderlecht, Gent, Genk & Antwerp: tegen wie spelen ze oefenmatchen?

De Belgische competitie is nog niet zo lang geleden afgelopen, of de voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al volop bezig. Vele ploegen hebben heel wat werk en zullen voor versterkingen gaan zoeken op de transfermarkt. Bij Club Brugge liggen de oefenwedstrijden al vast, maar die zullen wellicht zonder Noa Lang zijn. De Nederlander gaf al een controversieel afscheidsinterview af. Maar ook de andere grote JPL-clubs spelen interessante oefenmatchen. Wij geven je een handig overzicht.

Oefenmatchen Club Brugge 2022/2023

Blauw-zwart zal de oefencampagne starten met een Belgisch drieluik: Eerste Nationaler Thes Sport (zaterdag 25 juni om 15u30), Lierse Kempenzonen uit 1B (woensdag 29 juni om 15u30) en de degradant van het afgelopen seizoen Beerschot (zaterdag 2 juli om 15u30). Al deze wedstrijden worden gespeeld in het basecamp van Club Brugge. Dan volgt er een echte test in een duel tegen FC Kopenhagen, die wedstrijd zal doorgaan in het Nederlandse Wageningen op zaterdag 9 juli om 15u30. In de laatste wedstrijd voor de Belgische Supercup tegen Gent zal een wedstrijd plaatsvinden in het basecamp tegen FC Utrecht op woensdag 13 juli om 15u30.

Club Brugge oefenmatchen

Oefenmatchen Anderlecht

Bij Anderlecht zijn de trainingen op 20 juni gestart en momenteel liggen nog niet alle oefenmatchen vast. We kunnen jullie er wel al twee meegeven:

- FC Nordsjaelland-Anderlecht op zaterdag 9 juli om 14u
- Anderlecht-Olympique Lyon op zaterdag 16 juli om 20u

Oefenmatchen KRC Genk

Ook KRC Genk begint, net als Anderlecht, aan de trainingen op maandag 20 juni. Het programma wat oefenmatchen betreft is nog niet volledig bekend, maar wel is duidelijk tegen wie de Limburgers hun allereerste oefenmatch zullen spelen.

- KRC Genk-Eendracht Termien op zaterdag 25 juni

Oefenmatchen KAA Gent

Bij KAA Gent zijn ze al wat eerder aan de trainingen begonnen dan bij de twee bovengenoemde: de Buffalo's vingen de trainingen aan op 16 juni. Er werden ondertussen ook al een resem oefenmatchen ingepland voor KAA Gent. 

- KAA Gent-SC Dikkelvenne op zaterdag 18 juni om 18u30
- KVC Westerlo-KAA Gent op vrijdag 24 juni om 11u30
- KAA Gent-Hajduk Split op vrijdag 1 juli
- KAA Gent-Midtjylland op zaterdag 9 juli om 19u30

Oefenmatchen Antwerp

Antwerp volgt in de voetsporen van KAA Gent en Anderlecht, want The Great Old begint net als hen aan de voorbereiding op maandag 20 juni. En ook Antwerp heeft al enkele oefenmatchen vastgelegd waarvan de data bekend zijn. De tegenstander voor hun galamatch op 15 juli is nog niet bekend.

- Antwerp-Hoogstraten op zaterdag 25 juni om 16u
- Antwerp-KV Mechelen op zaterdag 2 juli om 16u
- Antwerp-Viktoria Plzen op zaterdag 9 juli om 16u

Club Brugge, Anderlecht, Gent, Genk & Antwerp: tegen wie spelen ze oefenmatchen?

Ook interessant